Herkese merhaba, İdilika’nın Mutfağı’nda bugün, tadına doyulmaz nefis poğaçalar hazırlıyoruz. Lezzet garantili bu tarifleri denemenizi sizlere şiddetle öneririm. Bugünlük benden bu kadar. İstediğiniz zaman bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr mail adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile…
OTLU POĞAÇA
MALZEMELER
1 çay bardağı zeytinyağı
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta (birinin sarısı dışı için)
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı kaymak
1 yemek kaşığı toz mahlep
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Maydanoz
Dereotu
Yeşil biber
1 kase Urfa peyniri
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI: Maydanoz, dereotu ve yeşil biberi minik minik doğruyoruz. Üzerine diğer tüm malzemeleri ilave ederek hamuru yoğuruyoruz. Bezelere ayırıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Turbo ayarlı fırında 185 derecede pişiriyoruz.
SİRKELİ POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
3 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
4-5 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ:
Beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı Susam
YAPILIŞI: Karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını alıp karıştırıyoruz. Biraz un, kabartma tozu, tuz, şeker ve sirke ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Kalan unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler koparıp yuvarlıyoruz ve iç malzemesini koyup kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve susam serperek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
EV POĞAÇASI
MALZEMELER
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı toz şeker
2 paket kabartma tozu
Dilediğiniz kadar ince kıyılmış dereotu
3.5 su bardağı un
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
1 yumurta sarısı
1 damla pekmez
Susam veya çörek otu
YAPILIŞI: Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp hepsi özdeşleşene kadar elimizle güzelce karıştırıyoruz. En son un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp ortasını açıyoruz. İçine peynir veya kaşar peyniri koyup kapatıyoruz. Pekmez ve yumurta sarısını çırpıp poğaçaların üzerlerine sürüyoruz. Üstüne isteğe bağlı çörek otu veya susam döküp 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
13 Kasım 2024SPOR
13 Kasım 2024GÜNDEM
13 Kasım 2024SPOR
13 Kasım 2024SPOR
13 Kasım 2024GÜNDEM
13 Kasım 2024GÜNDEM
13 Kasım 2024